Cote d’Azur

agnietentuin

In een zomerhuisje vlakbij de kust van de Cote d’Azur is het aan het begin van het zomerseizoen en na leegstand van een week erg muf. Het zomerhuisje bestaat uit een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Aan vijf zijden is het gebouwtje voorzien van aarde, waardoor natuurlijke ventilatie slechts plaats kan vinden via één gevel.

Plaatsing van een modern ventilatierooster in de klassieke gevel is geen optie. De hele sfeer van het vakantiehuisje zou hierdoor te niet gedaan worden. In samenspraak met Bulter architecten is gekozen voor een constante mechanische afzuiging van de lucht vanuit de badkamer door het dak. Aanvoer van verse lucht blijft plaats vinden via naden en kieren in de enige gevel.

Hiermee wordt in een constante luchtverversing voorzien, waardoor de muffe lucht zal verdwijnen. Door uit te gaan van een laag toerental, en plaatsing van de afzuiging in de badkamer, wordt geluidsoverlast voorkomen.

Programma
Zomerhuisje aan de Cote d’Azur

Opdrachtgever
Bulter architecten

Werkzaamheden
Ventilatieprincipe

Realisatie
2014-2015

Terug naar projecten

Deel deze pagina ...Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone